Dierenweide Westrand

Al 15 jaar beheren de heer en mevrouw Uitdehaag de Dierenweide aan de Adriaan van Ostadestraat in de wijk Westrand. Drie keer per dag verzorgen zij de dieren. Geven hen eten en drinken en zorgen zij ervoor dat dierenverblijven er keurig bij staan.

De Dierenweide heeft een ontmoetingsfunctie in de wijk. Ze ligt in het randpark en in de zomer maken jong en oud een tussenstop bij de weide. Er zijn goede contacten met De Plataan, een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke en/of een meervoudige beperking en Het Palet, een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking of autistische stoornis. Zo helpen cliënten van De Plataan wekelijks mee met het schoonmaken van de weide. De cliënten van Het Palet komen de dieren één keer per week een boterham geven. En met pasen zorgt mevrouw Uitdehaag voor een leuke verrassing!

Ik doe dit werk heel graag omdat ik zoveel liefde krijg van de dieren. Daarnaast is de Dierenweide een rustpunt in de wijk. In de zomer stoppen de buurtbewoners tijdens een wandeling in het randpark bij de weide. Het is een mooie groene plek in onze wijk. ~ Mevr. Uitgehaag, verzorgster van de dieren

De samenwerking met het bewonersplatform is goed. Zij zorgen voor de financiële ondersteuning. Ook zijn er goede contacten met de gemeente. “Moet er iets dat aangepakt worden dan wordt dat snel en kundig door de wijkchef geregeld”, volgens de heer Uitdehaag. Als voorbeeld noemt hij onder andere het plaatsen van een lantaarnpaal bij de weide.

De heer en mevrouw Uitdehaag zijn actieve vrijwilligers in dit deel van Westrand. Zij doen niet alleen het beheer van de Dierenweide. Zo nemen zij  ook iedere maand deel aan het bewonersplatformoverleg Westrand en zijn zij verantwoordelijk voor zowel het plaatsen en het navullen van de Bello’s (hondenpoepzakjes) in de wijk. Ook zorgen zij ervoor dat de Adriaan van Ostadestraat, de straat waar zij al bijna vijftig jaar wonen, netjes blijft. ‘Want voor een betere leefomgeving ben je zelf ook een stukje verantwoordelijk.’