Dorpshuis de Spil

Samen aan de slag voor een leefbaar dorp

Een uniek project! Het eenvoudige dorpshuis De Spil in Wouwse Plantage is nu een modern multifunctioneel gebouw. De inwoners kunnen gebruik maken van de voorzieningen in de nieuwe praktijkruimte van de huisarts, fysiotherapeut en de bloedprikpost. Ook ontmoet men elkaar in de moderne, gezamenlijke huiskamer van het dorp voor een kop koffie, een taartje of een borreltje op zijn tijd. De verbouwing van De Spil leverde een grote bijdrage aan de leefbaarheid van het dorp.

Het bijzondere is dat de verbouwing volledig door vrijwilligers is uitgevoerd. Alleen zo was het financieel haalbaar. Echt fantastisch! Jan Verbraak ~ Rzijn#12

Wouwse Plantage vergrijst op een vitale manier waarbij de mensen het gezellig vinden om samen te werken aan een nieuwe toekomst. De uitbreiding is met de inzet van heel veel inwoners gerealiseerd. Inwoners die overdag niet konden, kwamen in de avonduren samen om te schilderen, stukadoren, elektriciteit aanleggen, timmeren noem maar op. Allemaal vakmensen uit het dorp die vroeger, of nu nog steeds, het vak professioneel beoefenen. Maar ook de handige hobbyist leverde zijn of haar bijdrage.

De onderlinge saamhorigheid om dingen samen te realiseren geeft een goed gevoel en stimuleert de omgeving om mee te doen.  Het is nu al een succesvolle manier van samenwerken gebleken die inwoners van Wouwse Plantage onderling nog verder zal verbinden.

Bewonersplatform

Wil je ook je steentje bijdragen aan de plannen van het bewonersplatform? Kijk dan eens op www.wouwseplantage.nu en neem contact met ons op!