Hondenspeelplaats Kalsdonk

De Vrolijke Viervoeters

Al voor de officiële opening was hondenspeelplaats De Vrolijke Viervoeters in de wijk Kalsdonk een succes. Bij de entree van de speelplaats prijkt een bordje met enkele huisregels, die ervoor zorgen dat alle honden en hun baasjes de speelplaats met plezier kunnen gebruiken. Het is net een speeltuin waar de honden zich kunnen uitleven. Bijkomend voordeel is dat hun baasjes ondertussen een praatje met elkaar maken. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Het initiatief om de hondenspeelplaats te realiseren, kwam van de buurtbewoners zelf. Met een beetje hulp van de gemeente, maatschappelijke partners en commerciële partijen, maar vooral dankzij hun eigen inzet, was de speelplaats in no-time gerealiseerd. Op de eerste dag stonden zeker veertig honden met hun baasjes voor de poort te trappelen.

Het is mooi wat bewoners hier gedaan hebben. Het is net een speeltuin met ‘toestellen’, waarop honden zich kunnen uitleven. Bijkomend voordeel is dat hun baasjes ondertussen een praatje met elkaar maken. Zo heeft de hondenspeelplaats ook weer een verbindende functie. ~ Saskia Schenk-Dekkers ~

De Vrolijke Viervoeter is niet de enige hondenspeelplaats in Roosendaal. In de wijken Burgerhout, Tolberg, Kroeven en Westrand vind je ook hondenspeelplaatsen.
~ bron: Rzijn#13