Vrouwenhofpark

900 uur vrijwilligerswerk voor een mooier Vrouwenhofpark

Het unieke en sfeervolle Vrouwenhofpark kent een rijke historie. Gelegen aan de rand van het centrum is het een groene en rustige plek waar menig Roosendaler recreëert, maar die door haar ligging ook vrij weinig sociale controle kent. In het park ligt het goedbezochte Openluchttheater Vrouwenhof.

Stichting Openluchttheater Vrouwenhof heeft in samenwerking met een groot aantal andere partijen, zoals de jongerenraad, een plan van aanpak opgesteld om het theater, de parktuinen, het grasveld, en de voorzieningen voor jongeren een kwaliteitsimpuls te geven. Dit was nodig omdat zowel het openluchttheater als het omliggende park problemen kenden. Het veiligheidsgevoel van het park was niet positief en er was sprake van vandalisme.

Mede door deze vitaliteitsactie kan het theater doorgroeien naar meer dan 10.000 bezoekers. Ook wordt het makkelijker om een evenement op het grasveld te organiseren. In het plan is zelfs ruimte om nieuwe gebruikers naar het Vrouwenhofpark te trekken, zoals wandelaars, hardlopers en dagjesmensen. Het park moet weer een park worden waar de Roosendaler op een zonnige middag neerstrijkt voor een picknick of het lezen van een boek.

In de vitaliteitsactie hebben vrijwilligers van Stichting Openluchttheater Vrouwenhof 900 uur in het openluchttheater en het omliggende park geïnvesteerd. Ook sponsors stelden spullen ter beschikking. Aan andere gebruikers van het park is gevraagd om de handjes uit de mouwen te steken om gezamenlijk het Vrouwenhofpark, en dus Roosendaal, mooier te maken.