Jordaensplein

Trots op het Jordaensplein

De saamhorigheid op het Jordaensplein is hoog. Veel bewoners wonen al hun hele volwassen leven aan het plein. Samen met nieuwe jonge gezinnen maakt dat een vrolijke mix. Bewoners die dezelfde zorgen delen over de leefbaarheid en de verkeersveiligheid van het plein. Via Facebook werd contact gezocht met de wijkchef en zo ontstond een gezamenlijk plan van aanpak. Deze vitaliteitsactie richtte zich op de herindeling van het plein met aandacht voor meer groen, ontmoeting en parkeren.

We zijn enorm blij met het resultaat! We willen Dion bedanken voor zijn leiding en houden het contact warm. Zo houden we onze buurt leefbaar en veilig. Een buurt waar we trots op zijn! ~ Bewoner Jordaensplein

Er zijn aan het plein haakse parkeervakken gemaakt zodat de hulpdiensten en vuilniswagens veilig hun weg door de straat vinden. Bewoners staken zelf ook de handen uit de mouwen. Oude struiken zijn verwijderd en vervangen door vlinderstruiken. Niet alleen kleurrijk voor de mensen maar ook duurzaam als voedselbron voor de insecten en bijen. Een mooie samenwerking tussen bewoners en de gemeente Roosendaal.