Mozaïekbank

Verbinding in de Toltuin

Begin dit jaar heeft De Toltuin, een ontmoetingsplek voor groot en klein in de wijk Tolberg, contact gezocht met de begeleiders van een creatieve dagbestedingsgroep op Sterrebos (S&L Zorg). Gebruikers van de tuin leek het erg leuk om cliënten van S&L Zorg bankjes te laten versieren met mozaïek. De gemeente leverde de bankjes en zo ontstond er een mooie samenwerking.

Tof idee, maar voor de cliëntbegeleiders was mozaïek een totaal nieuwe techniek. Daarom werd de hulp van kunstenares Marijke Maas ingeschakeld. De begeleiders op de groep kregen een workshop van twee ochtenden, zodat zij vervolgens met de cliënten aan de slag konden.

De cliënten tekenden zelf het ontwerp van het mozaïek met het thema ‘Tuin’. Bij de eerste werkzaamheden, het wassen en sorteren van de steentjes, was de groep gelijk enthousiast. Zo maakte iedereen zijn eigen kunstwerk. ~Ineke Hello ~ cliëntbegeleider

Niet alle cliënten werkten op dezelfde manier. Sommigen missen het vermogen alle handelingen uit te voeren. Na wat aanpassingen is iedereen trots op wat bereikt is. Op de banken is de “handtekening” van de groep duidelijk te zien.

Meer weten over De Toltuin? Volg ze op Facebook!

~ bron: www.slzorg.nl