Uitstraling Rembrandtgalerij

De Rembrandtgalerij fleurt op

De grote opknapbeurt van de Rembrandtgalerij is in oktober 2017 begonnen. De wensen voor deze actie zijn opgehaald na een bijeenkomst van bewoners, ondernemers en de gemeente Roosendaal. Als eerste is de boog aan het begin van de galerij weggehaald. Het project moet voor kerstmis 2017 afgerond zijn.

Helemaal blij met extra geld. Nu kunnen we er écht iets moois van maken. ~ Pim van Reusel ~ bewonersplatform Westrand ~ bron: BNdeStem

Tegen die tijd kan de buurt genieten van een groene middenberm die slingerend over het plein loopt. Het kleine perk krijgt een mediterrane uitstraling met vorstvrije palmbomen. Dit extra groen moet ook de wateroverlast bij hevige regen beperken.

Het hele project wordt duurzaam uitgevoerd. De oude belettering van de boog zie je straks terug in de groene middenberm. Ook de bestrating die verwijderd wordt, krijgt een bestemming als fundering bij andere projecten. En voor de kenners van het plein… het kunstwerk Moeder en Kind komt gelukkig weer terug na de verbouwing.