Veiliger verkeer Kroeven

Rodenbachlaan veiliger door bloembakken

Bewoner Pierre Mouws kwam begin 2016 met het initiatief om de Rodenbachlaan veiliger te maken. Deze straat was onderdeel van een busroute en is daardoor een brede straat die als sluiproute wordt gebruikt om een stuk van de Kennedylaan af te snijden richting de snelweg.

Het is fijn te zien dat het buurtpreventieteam en de bewoners van de Rodeneachlaan samenwerken. ~ wethouder Saskia Schenk

Door het initiatief van de bewoners is Ivo Tak, coördinator Buurtpreventie, samen met John Janson, wijkchef van de gemeente en Harold Devue, verkeersdeskundige van de gemeente, rond de tafel gaan zitten om te kijken hoe de straat veiliger gemaakt kon worden. De gevraagde drempels waren geen optie, ook eenrichtingsverkeer werd uitgesloten. Er kwam een creatieve oplossing. Vier grote plantenbakken moeten het sluipverkeer manen om zachter te gaan rijden. Verkeersdeskundige Devue heeft berekend hoe de bakken geplaatst moesten worden zodat de brandweerauto er nog door past en de verkeersveiligheid optimaal is. De plantenbakken zijn gesponsord en de gemeente heeft het zand en de planten geleverd.

~bron: Internetbode Roosendaal